Planirajte posetu

Porodica Mišić, u svojoj pimnici u centru kompleksa, u maloj i velikoj degustacionoj sali sa kaminom, organizuje degustacije, raznovrsne proslave i događanja sa lokalnom narodnom, starogradskom ili modernom muzikom. Služi se iskuljučivo domaće vino i rakija iz sopstvene proizvodnje. Meni je, po želji gostiju, kombinovan od domaćih predjela, čorbe ili supe, kuvanih jela karakterističnih za ove krajeve, jagnjećeg, prasećeg ili jarećeg mesa i jela od divljači iz obližnjih lovišta, ribe, roštilja na vinovoj lozi, rajačkog specijaliteta i domaćih slatkiša. Mišići pored svečarskih, pripremaju i tradicionalna jela iz seljačke svakodnevne kuhinje, koja se u restoranima ne mogu naći, a danas su rado viđena na trpezama pobornika tzv. zdrave i spore hrane.

Za goste će Mišići rado organizovati demonstracije lokalnih običaja, posete drugim pimnicama, vinoteci, obližnjim pimnicama u selu Rogljevu, ili pak aktivnosti motivacije radnih timova (team building), treninge, radionice i seminare, uz obezbeđenje kompletne logistike, organizovanje poseta lokalnim svečanostima, proslavu Sv.Trifuna, vinogradarske slave i dr. Usput će vam pričati o istoriji i legendama Negotinske i Timočke krajine ili za goste, željne iskustava seoskog života, organizovati doživljaj berbe i pripreme vina, pripreme tradicionalnih jela itd. Mišići će za vas organizovati i lov, u nekom od bogatih lovišta u blizini, kao što su Alija i Vratna, ili planinarski pohod na Deli Jovan, Miroč, ili posetu hidroelektrani Đerdap 2 i prirodnim fenomenima (kao što su krečnjački prerasti Vratne npr.), manastirima Bukovo i Vratna, kući čuvenog kompozitora Stevana Mokranjca, arheološkom nalazištu Lepenski vir, Rimskoj palati «Felix Romuliana» i drugim.

Smeštaj se organizuje po želji gostiju na samim pimnicama (grupe do 8 članova) ili u selu Rajcu u seoskim domaćinstvima. Smeštaj je moguć i u hotelima deluks kategorija u Negotinu (23,7 km) za grupe od 15 do 50 ljudi.

Mišić Slobodan
19314 Rajac
Pivnica Mišić

+381 (0) 64 44 67718

pivnicamisicrajac@gmail.com, slobodan.misic@rajackepivnice.rs

44.097851° 22.550007°

http://www.srpskamagaza.com/index.php/-domacinstva?idDomacinstva=252